BORSOS LŐRINC - közös gyerek *** EDY ANDERE - öltő GIOVANNI BATTISTA -pap *------- HORRIBILE FLAGELLUM - hardkór+++++++++++MIKE NYLONS - műanyag[[[[[[[[[[[[[[[[[REX REGNUM - politikus

2010. június 25., péntek

The Corp 10 / 2010.06.24››08.01 / acb

A The Corporation művészcsoport 2000-ben alakult. Főleg az akkori /fél/underground közegben tevékenykedett. A szabad művészi gondolkodást és útkeresést, eszközhasználatában a műfajok egyenjogúságát célozta - az hagyományos olaj-vászon képektől a video- és fény-installációkon, az akció- és konceptuális- és a textuális-művészeten át az elektronikus zenei kísérletekig. Munkájában az ez egyén helyett a közösség eszméjére helyezve a hangsúlyt, műveit a csoport nevével szignálta. 


A The Corporation kezdettől együtt dolgozott fiatal művészekkel, akik száma aztán jelentősen megnövekedett. Általában összművészeti helyszíneken, elektronikus-zenei eseményeken, fesztiválokon jelentek meg. Hat évvel a közös alkotómunka szüneteltetése után a tagok - Szenteleki Gábor, Borsos János, Mátrai Erik és .page. -, akik egyénileg folyamatosan jelen vannak a művészeti életben, a csoport alapításának tizedik évében, fennállásuk óta először állítanak ki galériában. Az acb Galéria terébe tervezett közös, nagyméretű installáció mellett egy-egy saját művet mutatnak be:
Szenteleki Gábor a "Pásztor" című nagyformátumú képét, talányos, spirituális témájú olajfestményeinek legújabb darabját állítja ki. Borsos János itt bemutatásra kerülő, önfeltáró alkotása manipulált biztonsági kamerák és monitor felhasználásával készült. Mátrai Erik fény-installációjának címe "Glória kúp". .page. munkája, a "Tudat", videó-önarckép, amely a digitális szekvenciákon át tör a személyesség felé.

********************************************************

Baglyas Erika cikke a kultura.hu-n






















 "The Corporation díj" "Glória kúp" "Tudat""János mutatja sebeit Krisztusnak" "Belső szoba" "Onan a pusztító" "Onan a barbár" "Pásztor"
fotók: The Corporation

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése